head area
img

Egy újrahasználható rendszer még a legkedvezőtlenebb működési feltételek esetén is kedvezőbb ökológiai szempontból, mint bármely "eldobható" megoldás

 

 

 

 

 

 

 

Milyen pohár ez?

100-szor elmosható, polipropilén – vastag falú – műanyag pohár. Kínálatunk söröskorsótól a fröccsösön át a borospohárig terjed.

Ki és hol mossa el?

A mosás egy speciális mosóközpontban zajlik, ahol a szolgáltató Repohár Csapat a rendezvényen elkoszolódott összes poharat egyszerre mossa el és fertőtleníti.

Miért környezetbarát?

A rendezvények hulladékának akár 60–70%-át is eléri a poharak aránya. A mosható poharak bevezetésével a teljes hulladékmennyiség ennyivel is csökkenhet, ezáltal csökken a takarításra szánt/takarítással töltött idő, nem kell annyi hulladékot elszállítani.

A mosás nem szennyez?

A mosással járó szennyezés eltörpül egy új pohár legyártása és hulladéklerakóban való elhelyezése mellett.

Miért gazdaságos?

A mosás során felhasznált víz költsége töredéke annak, ami egy eldobható pohár előállításához szükséges, a kevesebb hulladék viszont kevesebb szállítási és feldolgozási költséget jelent, így a ZöldRe Pohárral járó pluszköltségek kinyerhetők a folyamat másik oldalán. Az egész tehát egy okos financiális átcsoportosítás, amely óriási különbséget jelent a hulladék mennyiségét és milyenségét tekintve – ráadásul a ZöldRe Poharak jóval esztétikusabbak is, mint hagyományos, környezetszennyező elődeik.

Mennyi hulladékot vált ki egy többször használatos pohár?

1 db ZöldRe Pohár teljes élettartama alatt egy nagy szemeteszsáknyi eldobható poharat vált ki.

alt

ENG